joi, 15 decembrie 2011

Facem slujba scurta....... si apoi completam slujba

Tragedia ce s-a intamplat cu Malina Olinescu inca e pe prima pagina a ziarelor. Nu vreau sa comentez si eu despre ceea ce s-a intamplat. Doar ca persoanele din jurul ei devin brusc experti. De pe o zi pe alta cu o alta teorie legata de moartea artistei. Avem multe de invatat din urma acestui eveniment.
Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca sluja de inmormantare va fi scurta, iar daca la finalizarea anchetei se stabileste ca nu s-a sinucis, se completeaza slujba.
Adica facem slujba scurta, o ingropam, se finalizeaza ancheta in care se stabileste ca nu s-a sinucis- dezgropam mortul sa completam slujba?!!!!
Pe vremea Mantuitorului a fost un caz asemanator. Lazar se imbolnaveste, Domnul Hristos este chemat sa il vindece. Dar Isus intarzie sa ajunga. Ajunge dupa 4 zile de la moartea lui Lazar. In fata mormantului Mantuitorul il cheama afara din mormant. Lazar iese afara din mormant. Traind o a 2-a viata.
Problema e ca la slujbe nimeni nu asculta ce spune preotul.

Un comentariu:

  1. ai dreptate; si problema apare ca familia/opinia publica incearca sa faca eroi din astfel de tragedii (vezi comentarii Lucian Mindruta); idem Madalina Manole; intervin detaliile si picanteriile legate de viata lor; si inceercam s-o coloram pt ca refuzam sa credem ca si ei sunt oameni (nu numai VIP...) si au neimpliniri, tristete, nefericire... pt ca altfel ne-ar narui noua parca conceptia despre acel 'ceva' al lor dupa care tanjim atata; si ne ascundem astfel propria nefericire!!
    refuzand sa zicem ca viata este asa cum e, dura, nemiloasa, o lupta permanenta de ALEGERI... si totusi atat de frumoasa... langa Cineva! cat de mici suntem cand incercam sa ne construim propria fericire fara D-zeu! cautand tot felul de surogate care ne ucid incetul cu incetul!

    RăspundețiȘtergere