marți, 13 decembrie 2011

De ce astepti sarbatorile de iarna?!!

Cand esti copil astepti aceste sarbatori pentru a primi cadouri. Adica astepti ziua ta si apoi sa vina craciunul ca sa primesti cadou. Cand esti adolescent se mai adauga ziua indragostitilor, ziua femeii, mai nou ziua barbatului. De aici deduc ca cu cat crestem cu atat devenim mai egoisti. Vrem sa primim cat mai multe cadouri. E frumos cand primesti cadouri, vezi cine te pretuieste. Dar asta nu se aplica in toate cazurile. In multe cazuri poate fii vorba de obtinerea unor favoruri. Ma intreb daca nu cumva aceasta sarbatoare nu a fost creata din cauza ca suntem din natura noastra oameni egoisti, sau cel putin acesta e influienta. Azi am observat un lucru, pe care de altfel il stiam demult. Saracul daruieste mai mult decat un bogat. Nu degeaba a spus Mantuitorul:"femeia aceasta a dat tot ce avea". Sa dai tot ce ai???? Erau ultimii ei bani. De ce a dat totul?!! Acea femeie nu s-a zgarcit. Nu stiu ce era in inima acelei femei, dar nu avea o inima impietrita. Cu ocazia sarbatorilor ni se cere sa ne deschidem inima, sa daruim, sa fim mai buni......
11 luni din an le petrecem intr-un stil haotic, stresant. Ultima luna din an o petrecem nu cum ar trebuii ci satisfacandu-ne poftele. Esti fericit cand ajuti un om nevoias, cand poti salva o viata, cand vezi ca cel neputincios se bucura pentru ceea ce tu i-ai daruit.
Eu unul nu astept sarbatorile de iarna, defapt astept sa treaca timpul ca sa vina sarbatorile. Astfel mai imbatranesc si nu am realizat nimic. Am atata timp cat imi trebuie, dar nu stiu sau nu vreau sa il folosesc daruind si facand pe cineva fericit. Sunt un om de cea mai joasa speta. Fiind egoist, nu ma bucur destul, astfel ajung pe patul spitalului si de acolo la somn.
Nu face ca mine. Bucura-te de viata. Daruieste si Iubeste. Acesta e spiritul ce trebuie sa ne insufleteasca.
Foloseste-ti neurorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu