luni, 12 decembrie 2011

Atentie la .....

Ora 7 dimineata. Opresc sa verific daca am actele la mine. Ma cobor din masina, traversez strada regulamentar. In spatele meu aud un claxon. Ma intorc sa vad ce e. Un domn ce conducea o masina micuta alba era oprit la trecerea de pietoni. Pe trecere nu era nimeni. In spatele lui era un autobuz cu muncitori. Eu ma reintorc la masina. Ajuns la masina sesizez ca masina mea s-a lipit de cea din fata. Ma trezesc la geam cu individul din masinuta alba. Urland la mine: "te doare in c...., lasi asa masina." Am ramas stupefiat pentru ca soseaua era dreapta, nu era panta sau rampa. Pornesc masina si bag in masalier. Ma uit sa vad daca masina din fata e intacta. Era intacta.

Trei ore mai tarziu, in capitala. Merg linistit si cu ochii in 4. La o trecere de pietoni un barbat cam de aceeasi varsta cu cel de dimineata. Era cu o sacosa in mana si ziare. Ma uit la semafor. Eu aveam verde. El tipa intr-una:" Ce verdeee, eu am verde...lasati-ma sa trec..." Ma uit la ceilalti pietoni ce asteptau sa se schimbe culoarea la semafor. Erau si ei cu ochii tinta pe individ.
Daca vrei sa treci pe rosu, nu te retine nimeni. Dar sa stai pe trecere si sa tipi ca un om fara minte....

Cu fiecare zi ce trece ne grabim. Ne grabim sa realizam cat mai multe. Dar ce folos avem din toate acestea?!! Nervi, stres, neliniste si de aici ne asteapta spitalul. Si rudele isi i-au ramas bun de la tine prea devreme.
Imi aduc aminte despre un pescar. Intr-o zi la el a venit un om de afaceri. Omul de afaceri i-a propus sa isi dezvolte o afacere: sa isi cumpere barci, apoi sa isi faca o fabrica, sa isi deschida restaurante, investirea profitului la bursa, ca in final sa pescuiasca linistit pe un iaht. La care pescarul i-a spus:"asta fac si acum, pescuiesc linistit".
Cati oameni zambind ai vazut azi?!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu